2018. március 1., csütörtök

Utazások, szolgálat

Ebben az időszakban gyakran kellett imaheti szolgálatra készülnünk. Igazi kaland volt az ige üzenetét úgy keresni, hogy közben egy ismeretlen gyülekezetet kellett azzal megszólítani. Itthon már egészen más a szolgálat. Gyakran érzem azt, hogy egy hullámhosszon vagyunk. Hét év alatt együtt növekedtünk a kegyelemben. Néha ez azt is jelenti, hogy közösek az élmények, könnyebb ezekre hivatkozni.
Közben újra tél lett itt mifelénk. Csodaszép tél. Mire Rétyen a hófogókat begyűjtötték, a hó elkezdett az úton garázdálkodni. Utazást nehezítő porozóban kellett itt átmenni, de még a falvakban is az volt az érzésünk, hogy mindjárt ellep a hó mindent: utcát, házat egyaránt.
Sok szép helyen megfordultunk, és volt olyan helység is, amely igazi meglepetésként hatott ránk.


Szárazajtára utaztunk a tegnap este. Addig nem jártunk ott egyikünk sem. Szép hóhullásban haladtunk előre, majd a nagybaconi letérő után felfigyeltünk egy jelzésre: ajánlatos itt hóláncot használni. Emelkedni fogunk - állapítottuk meg, és nemsokára valóban felfele kanyarodott az utunk. Ámultunk és bámultunk, mint akik kíváncsian várják, hogy mi jön még. Aztán pár kilométer után tetőre értünk, ahonnan látszott már a kivilágított falu. Lenyűgöző látvány terült elénk. A gyermekekre gondoltam: milyen kár, hogy nem látják. Akkor készítettem a felvételt.
Megérkezésünk is hangulatos volt. Kanyarodtunk toronyiránt, amikor egy pompás, nagy, kivilágított épület mellett haladtunk el. Ide kellett nekünk betérni, mert ez volt a parókia.
Benn kedves, vendégszerető emberek vártak. Később a templomban is ugyanezt tapasztaltam. Minden nagy hatással volt rám, minden egyedinek tűnt és őszintének. Aztán megfogalmaztam magamnak, hogy ez is az ÚR ajándéka volt számomra, mert rácsodálkozhattam a szépre, a kellemesre, közelinek érezhettem a Teremtőt. Valahogy úgy ahogy a zsoltáros tapasztalta meg amikor Istenben gyönyörködött.
Szeretném megőrizni ezt az élményt azért, hogy ne feledjem el, van amiben, főleg Akiben gyönyörködni. Lelki felüdülés ebben részesülni.
A zsoltáros hozzáteszi, hogy annak aki gyönyörködik az ÚRban, megadja az ÚR szíve kéréseit (Zsolt 37,4). Lehet ennél jobb a helyzet?
Azon az este a havazás hazáig kísért. Itthon már csak ketten voltak talpon, a két főszakács. Mert amíg mi távol voltunk, ilyen menü került az asztalra:
Itthon elmeséltem a bibliakörös nőknek az élményeimet. Nemsokára együtt térünk vissza Szárazajtára - ha Isten is úgy akarja. De addig is van amire lelkesen készülni. Megszoktuk már, hogy szívünkben melengessünk egy-egy tervet. Legyen az ÚR előtt kedves szívünk kérése!