2012. szeptember 10., hétfő

Keresztyén sátor Kovásznán


Másodjára állítottuk fel gyülekezetünk tagjaival a keresztyén sátrat. Talán kevésbé volt idegen, mint az első évben a látogatók számára.
Jelzésértekű volt ez a kezdeményezés. Azokat kívánta megszólítani, akik a szórakozást is tisztességesen kívánják megélni, és közben az Úr Jézusról sem akarnak megfeledkezni.
Elsősorban a gyermekek találták fel magukat a sátorban. Számukra több lehetőséget is kínáltak az önkéntesek, pl. kőfestés, rajzolás, agyagozás.
A sátorba belépő gyermekeket bibliai történetekből kérdeztük. Jó válasz esetén ajándékot kaptak.
Sokan fordultak meg szombaton a sátorban. Ezzel magyarázható, hogy vasárnap már nem kívánkoztak vissza. (Közben az ajándékok is elfogytak.)
Ismét gondot jelentett a felnőttekkel való kapcsolat kialakítása. Számukra könyvvásárt szerveztünk. De hát ugye a könyveknek borsos áruk van, ráadásul könyvterjsztéssel foglalkozó kollégánk elsősorban lelkészek számára szerzi be a könyveket. A teológiai irodalom pedig nem örvend különösebb sikernek a laikusok körében.
Mi volt jó akkor a sátor kapcsán?
Az, hogy a gyermekeknek örömet szerezhettünk, a bibliai ismeretek fontosságát láthatták. (Motiváltuk őket az akándékokkal is, hogy minél többet előhozzanak magukból.)
És voltak újból önkénteseink. Mekkora öröm volt azt látni, hogy a misszió terén nem maradunk magunkra!
Jövőre még több ötlet szükségeltetik. Talán az olvasók is segíthetnek abban, hogy ilyeneket megfogalmazzanak.
Tehát, ha jó ötleted van annak kapcsán, miképpen tehetjük a keresztyén sátrat vonzóbbá a fiatalok, felnőttek számára, írd meg. Megjegyzésedet szeretettel fogadjuk.