2013. november 11., hétfő

Nőszövetségi közgyűlés


A tegnap délután derült ki, hogy mennyi mindent lehet kihozni egy közgyűlésből is!
Az egyházmegye különböző gyülekezeteiből gyűltünk össze, hogy az elmúlt időszakot kiértékeljük, és egy kicsit a jövőre vonatkozó tervekkel is ismerkedjünk.

Az alkalom igehirdetéssel kezdődött. Gáspár Erikának köszönhetően olyan közvetlen igemagyarázatot hallhattunk, amely teljesen talált a kényelmes, hangulatos teremben kialakult hangulathoz. Az alapige így hangzott:
Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgéstekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt. (Fil 4,6)
A szörcsei fiatalok éneke után ismerkedéses játékok következtek. Boróka újból ügyesen irányította az összerázást. Íme egy kép, amelyen egy csoport próbálkozik azzal, hogy a megbillentett székeket azoknak feldöntése nélkül kézről kézre adja. Nem is ment olyan könnyen az elején, de aztán megtalálták a módszert a cél eléréséhez.
 
Az elnöknő (Bardócz Tímea) beszámolt azokról az összegyülekezésekről, amelyek révén beindult a szervezés, és szólt arról is, hogy hány alkalommal gyűltünk össze egyházmegyei rendezvényre. A vetítővásznon mindezt követni lehetett. Ez azért volt így jó, mert elég sok mindent kellett felsorolni.
Tímea végül a tervekről szólt. Elárulta azt is, hogy a 2014-es esztendőben a keresztyén életmód lesz a fő téma.
Aki ezen a gyűlésen részt vett, nagy valószínűséggel hálatelt szívvel zárta a tegnapi napot, hiszen az istenhit és a közösség áldásait tapasztalhatta meg.