2015. június 8., hétfő

Ünnepélyes záró a női bibliakörösökkel

A múlt héten ünnepélyes együttléttel zártuk a bibliaórás alkalmakat. Bár a csütörtöki találkozók elmaradnak, a nyárára is vannak terveink. Már összeszámoltuk, hogy hányan szeretnénk eljutni a szörcsei nőszövetségi konferenciára, s reméljük, a gyülekezeti kirándulás is olyan vonzó lesz, mint a tavalyi volt.
A záró alkalmon vendégünk volt két idősebb testvérünk, akik sajnos betegség miatt máskor nem tudnak eljönni közénk. Sokat gondolunk rájuk, és most megörvendeztettek bennünket azzal, hogy vállalták a megterhelést, s velünk voltak egy pár órára.
Először filmet néztünk Csiha Kálmán életéről, szolgálatáról. A DVD-t kedves gógánváraljai barátaink ajánlották figyelmünkbe. Örömmel hoztam el, mert tudtam, hogy tetszeni fog a csoportnak.
Filmnézés közben bemutathattam azokat a gógáni és váraljai ismerősöket, akik megszólaltak a felvételen. Csatlakozott Klára lányom is, mert a film révén otthon járhatott a régi parókián, ahol Kálmán bácsi kétszer is vendégünk volt. Filmnézés közben kávét fogyasztottunk, kint pedig a családfő elkezdte a hús sütését. Nemsokára át kellett venni tőle a munkát, mert hat órára átmentünk a templomba, hogy a trianoni megemlékezésen részt vegyünk.
(E fényképet Ferencz Botond presbitertől kölcsönöztem.)
Az otthon maradtak terített asztallal vártak bennünket.

 Először ilyen csoportkép készült:
De amikor kiderült, hogy nem látszik mindenki, akkor újból beálltunk:
Ebből a képből mindenki kap, hogy eltehesse emlékbe.
A finom sült húsból még a próbára érkező ifis zenészeket is megkínáltuk. De vittünk azoknak a társainknak is, akik betegség vagy munka miatt nem lehettek jelen. Így zártuk azt a sorozatot, melynek az volt a célja, hogy még jobban figyeljünk egymásra oda. Adja Isten, hogy a nyár se gátoljon meg bennünket abban, hogy egymással és a ránk bízottakkal törődjünk!