2013. február 19., kedd

 

                                        Női együttlét




Nem vagyok szeparatista, de elődeink okosan gondolkodtak, amikor az egyházon belül a női bibliacsoportokat beindították. Ide ugyanis be lehet vinni sok olyat, ami egy férfi-női vegyes csoportban zavaró, unalmas lenne. És itt nem az érzelgősségre gondolok, hanem arra a másfajta lelki rezdülésre, amit amióta a világ, sokan megpróbáltak leírni, és ami a női szereppel összefügg.
Egyházmegyei szinten vasárnap egy ilyen női hangulatú délutánra kerül sor az egyházmegyei nőszövetségi elnökök társaságában.
A  mi gyülekezetünkből hárman megyünk erre az alkalomra. Úgy egyeztünk egymás között, hogy akik eljönnek, azok a csoportunkat képviselik, majd itthon beszámolnak arról, hogy milyen volt a rendezvény. Más alkalommal más személyek is mehetnek, igyekszünk egymást váltani, a feladatokat megosztani.
Részemről nagy a készülődés. Örömmel nézek eléje ennek a találkozónak. Ez ennek a periódusnak az egyik legizgalmasabb programja. Persze, mások is küszöbön vannak, itt helyben, a mi gyülekezetünkben: imacsoportot szeretnénk létre hozni, illetve Alfakurzust indítanánk be, ha lesz elég jelentkező.
Megnyugtat az, hogy ezeket a terveket imádságban már Isten elé vittük, és újból mindennek az alakítását az Úrra bíztuk.